2014-03-07 22:52:15

ODRŽANO ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Naša škola danas je bila domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je nastupilo 32 učenika sedmih i osmih razreda osnovne škole,  te 42 učenika srednjih škola. 

Našu školu je na ovom natjecanju predstavljalo četvero učenika od kojih je Ivan Neumann, učenik 7.D razreda osvojio prvo mjesto u kategoriji sedmih razreda. Njegov mentor je prof. Nikola Balaško.
Odlično drugo mjesto zauzeo je Jurica Stipković, učenik 8.G razreda u kategoriji osmih razreda, dok je Dominik Pozderac zauzeo deseto, a Karlo Ivanković jedanaesto mjesto. Njihov mentor je prof. Mario Samarin.

Do 9:00 trajalo je okupljanje sudionika natjecanja i doručak, a zatim je uslijedilo svečano otvaranje. Nakon što je školski zbor otpjevao himnu, sve prisutne pozdravila je ravnateljica, gospođa Sanja Sertić, zaželjela im ugodan boravak u našoj sredini i uspjeh u natjecanju.

Zatim je uslijedio kratki program u kojem je izvedeno nekoliko recitacija i nekoliko glazbenih točaka,  a završilo plesom plesne skupine 7.D razreda.

Od 10:00 do 11:00 sati bilo je predviđeno vrijeme za rješavanje zadataka nakon čega je uslijedio ručak. Od 11:00 do 14:00 komisije su pregledavale i ispravljale zadatke, a u tom vremenu sudionicima natjecanja omogućen je razgled grada i posjet Gradskom muzeju.

U 14:30 sati objavljeni su privremeni rezultati.

Na kraju su proglašeni najuspješniji učenici po kategorijama i dodijeljene su im nagrade.

Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima

Slike s današnjeg natjecanja možete vidjeti ovdje.


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko