2013-09-15 19:40:13

„DJEČJI TJEDAN PODUZETNIŠTVA“ U NAŠOJ ŠKOLI

U petak 13. rujna u našoj su školi održane radionice u sklopu projekta „Dječji tjedan poduzetništva“. Ovaj projekt provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta u suradnji s Visokom školom Zrinski i gradom Jastrebarsko.

Cilj projekta je da aktivnim metodama poučavanja, edukativnim radionicama potakne uvođenje sustavnog obrazovanja za poduzetništvo u hrvatski obrazovni sustav te u konačnici razvoj poduzetničkog duha i stjecanje poduzetničkih kompetencija.

U radionicama projekta i kroz prezentaciju učenici su kroz igru učili kako od najranije dobi sudjelovati u stvaranju obiteljskog proračuna, kako postati dio tima, kako raspolagati vlastitim džeparcem i pritom stvarati navike štednje i kako razviti samopouzdanje kod djece te ih poticati na razvijanje vlastitih ideja i njihovu razradu.

Na kraju je održana prezentacija rezultata i dodijeljena su priznanja učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali u ovom projektu.  Priznanja su uručili Nadica Žužak, načelnica sektora za obrt, u Ministarstvu poduzetništva i obrta, voditelj radne skupine za izradu Strategije učenja za poduzetništvo 2010 – 2014. Vitomir Tafra, te Zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar.


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko