2013-09-15 15:58:38

NAŠI UČENICI IZLAŽU U MSU

U četvrtak, 12. rujna 2013. otvorena je međunarodna izložba digitalnih foto-poruka pod nazivom:  Poruke_Mess@ges u prostoru Školice u Muzeju suvremene umjetnosti u  Zagrebu. Izloženi radovi djelo su učenica i učenika od 12 do 19 godina.

Izložba predstavlja 102 rada učenika osnovnih i srednjih škola iz Portugala, Slovenije, Španjolske i Hrvatske, njihove vizualno-tekstualne odgovore na pitanja: Kako oblikovati razumljivu vizualnu poruku uz pomoć digitalne fotografije? Kako uspostaviti komunikaciju? Kako u svome neposrednom ili širem okruženju potaknuti diskusiju o temama i problemima na koje se možda nedovoljno zapaženo ukazuje u drugim segmentima vizualnih umjetnosti,  o aktualnom autentičnom viđenju svijeta, interesima i problemima djece i tinejđera te o eventualnim mogućnostima rješenja iznesenih problema?

Natječaj je raspisan početkom 2013. godine a na izložbi sudjeluje troje učenika iz naše škole. To su : Iva Volarić, 7. razred;
Aleta Jurkovac; 6. razred i
Fran Vidas koji se ljetos upisao srednju školu.

Mentorica ovih učenika je profesorica Ivana Strmečki Vučina.

Izložba je dio projekta udruge Hrvatsko vijeće Međunarodnog društva za obrazovanje putem umjetnosti-InSEA(HRV-InSEA), ove godine u partnerstvu s Pedagoškim odjelom MSU Zagreb. Pokrovitelj izložbe je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Katalog možete vidjeti ovdje.

Izložba je otvorena od 12.-22. rujna 2013. Pa je svi zainteresirani mogu pogledati u predstojećem tjednu.


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko