2013-03-11 17:56:44

ŽUPANIJSKO POJEDINAČNO KADETSKO PRVENSTVO U ŠAHU

U Dugom Selu je proteklog vikenda odigrano županijsko pojedinačno kadetsko prvenstvo u šahu za 2013. godinu. Prvenstvo se igralo u svih 8 kategorija za kadete i kadetkinje do 15 godina starosti, a nastupilo je čak 90 igrača i igračica iz 10 klubova Zagrebačke županije. Po prvi puta nastupili su, i to vrlo uspješno, i kadeti Jaske - četvorica najuspješnijih s nedavno održanog prvenstva škole. 

U najjačoj kategoriji "kadeti do 15 godina", u kojoj je sudjelovalo 17 igrača, Bruno Rumiha, učenik 7.f. razreda osvojio je nakon odličnih igara treće mjesto i brončanu medalju s 5 bodova iz 7 odigranih partija, mada ima isti broj bodova kao i drugoplasirani, dok je u istoj kategoriji također odličan bio i Andro Medved, učenik 7.e. razreda osvojivši 6. mjesto s 4 boda, a medalja mu je izmakla nakon poraza u posljednjem kolu.

U kategoriji "mlađi kadeti do 11 godina", u kojoj je sudjelovalo 13 igrača, pohvale zaslužuje Petar Matić, učenik 4.b. razreda za osvojeno 4. mjesto s 4,5 boda, koliko ima i trećeplasirani igrač, dok je Mihael Šeperić, učenik 7.f. razreda osvojio 2,5 boda u kategoriji "kadeti do 13 godina".

Na temelju postignutih rezultata Rumiha, Medved i Matić stekli su pravo nastupa na državnom kadetskom prvenstvu!

Sve u svemu, mladi šahisti, polaznici šahovske škole koju u jaskanskoj osmoljetci svakog četvrtka vodi Šahovski klub Jaska,ostvarili su lijep uspjeh.

Voditelj naših kadeta na ovom natjecanju bio je Mladen Lončarić.


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko