2020-11-20 22:25:19

BOOKMARK PROJECT

I ove se godine, uz pridržavanje epidemioloških mjera, naša školska knjižnica uključila u međunarodni projekt školskih knjižnica, Bookmark project, koji organizira Međunarodna udruga školskih knjižnica IASL (International Association of School Librarianship).
Projekt je zamišljen tako da u Mjesecu školskih knjižnica (listopadu) učenici diljem svijeta sa svojim knjižničarima i učiteljima izrađuju bookmarkove (straničnike), a zatim ih međusobno razmjenjuju sa školama diljem svijeta koje im budu dodijeljene.

Ove godine u projektu sudjeluju učenici 4. razreda matične i područnih škola, knjižničarka Sandra Marković Čukoić te učiteljice engleskog jezika Natalija Tandarić, Mihaela Palčić i Jasminka Marković-Benko. Škola koju su nam dodijelili ove godine za razmjenu bookmarkova je iz Litve.

Temu ovogodišnjih bookmarkova povezali smo sa Mjesecom hrvatske knjige koji je ove godine posvećen planetu Zemlji, povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje pod motom Razlistaj se!. Tako su se na našim bookmarkovima našli motivi jesenskog lišća.

Uz bookmarkove u Litvu smo poslali Power Point prezentaciju o našoj zemlji, gradu i školi, brošure našega grada, pismo za učenike i fotografije. Sad s nestrpljenjem očekujemo bookmarkove koje su nama poslali učenici iz Litve.

Cilj projekta je upozoriti učenike na zaštitu knjiga, potaknuti ljubav prema knjizi i čitanju, potaknuti kreativnost i likovno izražavanje i na kraju uključiti ih da budu dio međunarodne zajednice i kulture.

Fotografije možete vidjeti ovdje.


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko