2020-11-10 08:16:00

PONOVNO VELIKI USPJEH NAŠIH FIZIČARA

S velikim zadovoljstvom objavljujemo vijest o plasmanu čak tri različita eksperimentalna rada na Državno natjecanje iz fizike. Riječ je o radovima "Fizika ljudskog tijela" i " Fizička svojstva propelera" čije su autorice učenice Eva Brnabić i Anja Stojković te radu "O kapima (ulja)" učenika Ivana Mihalića i Josipa Obradovića. Mentorica u svim eksperimantalnim radovima je profesorica fizike Irena Peruš.

Državno natjecanje iz fizike se redovito održava u proljeće, no radi nepovoljne  epidemiološke situacije  Državno natjecanje iz fizike za školsku godinu 2019./2020. bilo je odgođeno te će biti održano 19. i 20. studenog ove godine.

Kako su učenici koji su se plasirali na Državno natjecanje u šk. god. 2019./2020. bili učenici osmih razreda, ova ih je vijest zatekla u srednjoj školi. Svejedno, uz pomoć svoje mentorice nastavljaju s pripremama nadajući se osvajanju što boljeg mjesta na Natjecanju.
No bez obzira na konačan plasman, veliki je uspjeh i sam prolazak na Natjecanje jer od deset eksperimentalnih radova iz cijele Hrvatske tri dolaze iz naše škole. Potrebno je istaknuti da u povijesti Natjecanja, u kategori samostalnih eksperimentalnih radova osnovnih škola, nije bilo situacije da iz iste škole bude više od jednog rada.

 Evi, Anji, Ivanu i Josipu, te njihovoj mentorici, profesorici Ireni želimo puno uspjeha!


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko