2019-03-18 07:50:44

MEĐUŽUPANIJSKA GLOBE SMOTRA REGIJE KARLOVAC

U petak 15.3.2019. u OŠ Banija održana je Međužupanijska smotra GLOBE škola regije Karlovac. Učenice Eva Budinšćak 6.d, Tajana Milanović 6.d, i Dora Pleše 6.d predstavile su rad naše GLOBE skupine u protekloj godini. Prema ostvarenom broju bodova osvojili smo treće mjesto te nas je povjerenstvo predložilo za državnu GLOBE smotru i natjecanje.

Na Međužupanijskoj GLOBE smotri, škole predstavljaju svoj rad u proteklom razdoblju, a najuspješnije povjerenstvo predlaže za Državno natjecanje i smotru GLOBE 2019. GLOBE program (Global learning and observation to benefit the enviroment) provodi se u našoj školi od 2010. godine. U sklopu programa provodimo atmosferska, hidrološka, fenološka, biometrijska i pedološka mjerenja. Učenici aktivno uče o okolišu te zapažaju promjene u okolišu, a na temelju prikupljenih podataka izrađuju projekte i komuniciraju sa znanstvenicima iz čitavog svijeta. U GLOBE programu primjenjuju se suvremene nastavne metode  poučavanja, a učenici su glavni nositelji.

Na MŽ smotri GLOBE škola sudjelovalo je 7 OŠ i 3 SŠ MŽ regije koja obuhvaća Karlovačku županiju, dio Primorsko-goranske i dio Zagrebačke županije.

Osnovne škole koje su sudjelovale na smotri:

OŠ Banija, Karlovac OŠ Cetingrad, Cetingrad OŠ Dragojla Jarnević, Karlovac OŠ Dubovac, Karlovac OŠ Fran Krsto Frankopan, Brod na Kupi OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko OŠ Mahično, Mahično

Srednje  škole koje su sudjelovale na smotri:

Gimnazija Karlovac, Karlovac SŠ Jastrebarsko, Jastrebarsko Šumarska i drvodjeljska škola, Karlovac

U ukupnom poretku škola, najbolje rezultate pokazale su:

mjesto: OŠ Banija, Karlovac mjesto: OŠ Dubovac, Karlovac mjesto: OŠ Ljubo Babić, Jastrebarsko

Najbolji rezultat od srednjih škola postigla je Gimnazija Karlovac.

Ivka Mihaljević, voditeljica GLOBE skupine

 

 

 


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko