2011-05-12 23:37:55

JELENA GREGORIĆ DRŽAVNA PRVAKINJA

Na 53. državnom natjecanju mladih tehničara koje je održano od 8. do 11. svibnja u Puli, Jelena Gregorić učenica 7.D razreda osvojila je prvo mjesto u kategoriji „Strojarske konstrukcije“. Na ovom prestižnom natjecanju koje je okupilo preko 250 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, nastupio je i Ivan Bakšić  također iz 7.D razreda koji se natjecao u kategoriji „Obrada materijala“ i osvojio izvrsno 10 mjesto.

Njihova mentorica Vesna Turk ističe kako je vrlo ponosna samim plasmanom na natjecanje državnog ranga, te da je natjecanje vrlo zahtjevno.
Samo natjecanje sastoji se od četiri dijela: pisane provjere znanja, izrade zadatka, pripreme za predstavljanje i samo predstavljanje uratka. To sve vremenski traje oko 15 sati.

Jelena je briljirala na temi „Izrada modela njihajnog regulatora mehaničke energije“ gdje joj je zadatak bio izraditi njihajni regulator čija je svrha da onemogući naglo rasterećenje energije akumulatora s ciljem da postepeno predaje energiju tarnom prijenosniku. Zvuči komplicirano, zar ne?

Sve čestitke Jeleni, Ivanu i njihovoj mentorici Vesni.

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko