2011-04-12 21:22:14

VOLIM HRVATSKU 2011

Lijepe vijesti  prenijeli su nam iz Turističke zajednice Jastrebarsko. Kandidati Turističke zajednice grada Jastrebarskog u akciji Volim Hrvatsku 2011. postigli su odlične rezultate na županijskoj razini natjecanja. Tema za likovne i literarne radove bila je „Učimo od prirode“.

Likovni rad Danijele Šelebaj, učenice 6.f razreda pod mentorstvom profesorice Ivane Strmečki Vučina osvojio je 3. mjesto, a literarni rad Marije Bobinski, učenice 7.b razreda pod mentorstvom profesorice Martine Tunuković osvojio je 1. mjesto i predstavljat će Turističku zajednicu Zagrebačke županije na državnoj razini – proslijeđen je na daljnje natjecanje u Hrvatsku turističku zajednicu.

Komisija je o radu Marije Bobinski napisala slijedeće:
„Rad učenice Marije Bobinski  u potpunosti odražava cilj literarnog natječaja „Učimo od prirode“. Promatrajući dječjim očima svijet oko sebe ona zapaža uništavanje prirode. Postavlja pitanja zašto je to tako i pokušava na njih odgovoriti preko glavnih aktera koji su zagađeni ili ih uništavaju: jezera, šume, zraka, livada… Na kraju ističe poantu: uništavajući prirodu čovjek šteti sam sebi jer je on njezin neodvojiv dio. Čovjek mora učiti od prirode koja nam šalje svoje znakove upozorenja. Znamo li ih prepoznati dok je još vrijeme?“

Radove će nagraditi Turističke zajednice Zagrebačke županije i grada Jastrebarskog.

Čestitamo na ovom uspjehu Mariji i Danijeli i njihovim mentoricama Martini i Ivani.


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko