2017-04-13 21:16:06

VESELI USKRSNI TJEDAN U PŠ DESINEC

S dolaskom proljeća dolazile su i nove ideje i aktivnosti u PŠ Desinec. Prvo čišćenje okoliša škole i igrališta pa onda kamenjar i sadnja cvijeća. Zatim zanimljiva ideja gospodina Petra Berečeka da se oslika betonski stup ispred škole. S veseljem se prihvatila ideja i odmah se primilo posla. Svi.

Gospodin Petar Bereček, ispred OPG „Bereček“, kupio je boje i potreban pribor za oslikavanje. Nešto boje donirao je i Crveni križ Jastrebarsko. Uz učiteljice Petru, Ines, Željku i Snježanu, u pripremne i završne radove uključili su se i teacher Suzana, spremačica Mira i kuhar Tomislav. Učenici svih razreda ozbiljno su prionuli poslu i pokazali svoju maštovitost i kreativnost u oslikavanju stupa.
A kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!
Betonski stup je obukao svoje novo ruho.

Prednji dio škole ukrasio je Uskršnji zeko, koji je proširio radost Uskrsa i donio veselje djeci. Dvogodišnja ideja konačno se pretvorila u djelo i „oživila“ okoliš škole.

Svaki razred obojio je i po dvije drvene plošne pisanice i postavio oko zeca. Pisanice je poklonio mladi stolar Hrvoje Kos, bivši učenik desinečke škole.

Uskršnjim doručkom i košaricom čokoladnih jaja, djeca su nagrađena za sav uloženi trud, a priča o Uskrsu u PŠ Desinec time je dobila svoj sretni završetak.

Niz fotografija koje možete pogledati ovdje, svjedoče o radu, uspjehu i sreći  u svim aktivnostima koje su se provodile.

Čestitkama, pilićima i pisanicama izrađenim na likovnoj kulturi, učenici će čestitati Uskrs svojim ukućanima.

A svima koji ovo čitaju i s nama dijele radost Uskrsa , nek je sretan Uskrs!

Učenici i učiteljice PŠ Desinec


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko