2017-03-26 20:21:01

LIDRANO – DRŽAVNA SMOTRA

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017. za učenike osnovnih škola održala se od 20. do 24. ožujka u Primoštenu u hotelu Zora. Na smotri LiDraNo 2017. ove se godine svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih skupina predstavilo 300 učenika osnovnih škola.

 

Našu je školu na državnoj smotri LiDraNo 2017. godine predstavljao Petar Leščić, učenik 7. razreda čija je mentorica Martina Tunuković. Petar Leščić nastupio je u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa  s monologom Pokajnik Milene Mandić.

Okrugle stolove s učenicima i njihovim mentorima održali su članovi prosudbenih povjerenstava – pisci, novinari i urednici novina, glumci i redatelji, dramski pedagozi i radijski novinari.

Posebnost smotre LiDraNo je i zbornik učeničkih radova. I ove godine, kao i svih 25 godina do sada, objavljen je zbornik smotre koji je jedina antologija učeničkih literarnih i novinarskih radova te vrste u Hrvatskoj. 


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko