2016-05-09 22:40:33

IPL NOVINARKA NINA POPOVIĆ NA ZAVRŠNICAMA DP-a U POREČU

Nina Popović, učenica 8.B razreda, koja je ušla u grupu od 10 najuspješnijih IPL novinara bila je na Završnicama državnih prvenstava ŠSD-a (judo, gimnastika, plivanje,atletika) koja su održana od 24. do 29. travnja u Poreču. Dojmove naše IPL novinarke Nine Popović s ovih sportskih natjecanja možete pročitati u nastavku teksta.

Iako nisam imala nikakvu predodžbu kako će to izgledati i hoću li se zabaviti, bila sam ugodno iznenađena organizacijom Sportskog saveza uz suradnju hotela Delfin.

Nakon što smo se smjestili u sobe, naša je avantura u Poreču mogla započeti. Nakon svečanog otvorenja Završnice Državnog prvenstva za osnovne škole i kratke zabave zaputili smo se u hotel. Ni vremensko ograničenje izlazaka iz soba ni stražari koji su sve držali pod kontrolom nisu mogli spriječiti uzbuđenje i veselje natjecatelja zbog nadolazećih dana. Par dana u dobrom društvu ostalih novinarki, sudaca, trenera i natjecatelja prošlo je brže nego što sam mogla i zamisliti. 

Nakon odlaska osnovnoškolaca, stigli su nam srednjoškolci. Iz cijele Hrvatske, baš kao i za natjecanje osnovnih škola, došle su momčadi i ekipe pokazati svoje zavidno umijeće ostalima. Otvorenje, još dva iscrpna, ali vesela i zanimljiva dana i uzbudljive utakmice bile su dio Završnice za srednjoškolce. Pri pisanju izvještaja i slikanju igrača moglo se uočiti koliko volim to što radim i koliko me oduševio svaki dan proveden tamo. Nažalost, tih je par dana prošlo prebrzo i pišući posljednji izvještaj, shvatila sam da dolazi vrijeme povratka kući. Dobra je atmosfera učinila da izgubim pojam o vremenu. Svima je bilo teško na rastanku, ali smo bile sigurne da ćemo sklopljena prijateljstva i stečena iskustva povesti svojim kućama.

Važnu ulogu odigrali su svi koji su me podupirali i pružili mi podršku. Zahvaljujem Hrvatskom školskom sportskom savezu što mi je omogućio sudjelovanje na tom velikom događaju te svima koji su mi pomogli u sakupljanju lajkova, a posebno zahvaljujem svojoj profesorici Martini Tunuković koja je u meni vidjela potencijal i potaknula me na pisanje.

Nina Popović, IPL novinarka


Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko