preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljubo Babić" Jastrebarsko

Login

VOZNI RED

Raspored zvona

   Prije podne
   8:00–8:45–prvi sat
   8:45–8:50–mali odmor
   8:50–9:35–drugi sat
   9:35–9:40–mali odmor
   9:40–10:25–treći sat
   10:25–10:40–veliki odmor
   10:40–11:25–četvrti sat
   11:25–11:30–mali odmor
   11:30–12:15–peti sat
   12:15–12:20–mali odmor
   12:20–13:05–šesti sat
   13:05-13:10 - mali odmor
   13:10–13:55-sedmi/nulti sat

   Poslije podne
   14:00–14:45–prvi sat
   14:45–14:50–mali odmor
   14:50–15:35–drugi sat
   15:35–15:40–mali odmor
   15:40–16:25–treći sat
   16:25–16:40–veliki odmor
   16:40–17:25–četvrti sat
   17:25–17:30–mali odmor
   17:30–18:15–peti sat
   18:15–18:20–mali odmor
   18:20–19:05–šesti sat

 

 

SLUŠAONICA

OD VRTIĆA DO ŠKOLE

MONOGRAFIJA ŠKOLE

KNJIŽNICA ONLINE

SIGURNIJI INTERNET

 

NAGRADA GRADA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 1. 2011.

Ukupno: 1571521
Danas: 185

Korisni linkovi

 

Vijesti iz CARNet-a
Najnovije vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PREHRANA U ŠKOLI
Autor: Administrator , 9. 9. 2012.

Već u srijedu, dva dana nakon početka nastave, školska kuhinja je počela sa radom. Želja nam je da  našim učenicima pružimo raznovrstan i kvalitetan obrok koji će zadovoljiti njihove potrebe a krajnji cilj nam je uvesti potpuno zdravu prehranu.


Cijena školske kuhinje je i ove godine ostala ista, 6 kn po danu. Također ističemo da  je u našu školu uveden i da se primjenjuje HACCP sustav, a naše kuharice su pohađale tečaj o zdravoj prehrani u organizaciji Zagrebačke županije.

Svjesni smo činjenica da je pravilna prehrana u djetinjstvu ključna za zdravlje u odrasloj dobi, kao i da na prehrambene navike djece utječu mnogi vanjski čimbenici, najviše prehrambene navike roditelja.
Zbog toga pokušavamo u tjedni jelovnik umetnuti što više variva, mliječnih proizvoda, voća, povrća, kukuruznih i zobenih pahuljica, a od sad će učenici moći popiti dodatnu čašu mlijeka ili pojesti neko voće kada to ne bude na jelovniku.

Apeliramo na roditelje da nas podrže u ovim nastojanjima, te da i sami mijenjaju prehrambene navike kako bi davali pozitivan primjer svojoj djeci. Poznato je da nepravilna prehrana u djetinjstvu nerijetko uvjetuje pojavu bolesti u odrasloj dobi.

Usprkos našim nastojanjima uvođenja što kvalitetnije prehrane, postoje i negativne činjenice kao npr:
- broj učenika koji se hrane u školskoj kuhinji opada u višim razredima
- kada su na jelovniku jela „sa žlicom“ mnogi učenici ih niti ne probaju
- učenici koji se ne hrane u školskoj kuhinji konzumiraju peciva, čipseve, slatkiše a samo rijetki donose pripremljene sendviče ili neku drugu hranu od kuće
- sve je više pretile djece

O ovoj temi naši učenici će moći saznati više i kroz zdravstveni odgoj koji će biti integriran u više nastavnih predmeta.

Što imamo na jelovniku možete i dalje pratiti na našim stranicama u kategoriji Kutak za učenike.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju